Baggrund

Hanne Adler Olsen fortæller:

Hanne Adler Olsen

Som helt ung opholdt jeg mig i et halvt år i Holland lige efter, at jeg var færdig med min uddannelse som socialrådgiver. Her brugte jeg meget af min tid på mine første spæde forsøg på at lave akrylmalerier. Jeg elskede allerede dengang at male, men det var på det tidspunkt bare en dejlig lille hobby for mig. Herefter blev min tid opfyldt af mit arbejde som socialrådgiver, og maleriet blev lige så stille lagt til side i de næste mange år.

Fra 2011 har jeg været så heldig igen at kunne bruge en stor del af min tid på at male og har fundet en stor, stor glæde ved dette.

Malerierne bliver til både hjemme i atelieret i Valby, sommerhuset i Rørvig samt under ophold i Sverige og Barcelona. Hvert sted inspirerer mig forskelligt i forhold til farver, former og stemninger, og påvirker mig til stadig udvikling, samt giver mig den energi og maleglæde, der overføres til mine malerier. 

 

Beskrivelse af min kunst

Jeg er autodidakt billedkunstner og min livsenergi og kærlighed til farver og lys er det bærende i mine malerier. Jeg maler abstrakte og ofte store malerier, der er malet med akryl og i mange lag med forskellige teknikker og redskaber. Malerierne er varme, med dybde, bevægelse og mange dynamiske kompositioner. De fremstår farvemæssigt og formmæssigt dramatiske og levende.

Det er vigtigt for mig, at mine billeder giver energi og glæde til beskueren, og at man kan gå på opdagelse i maleriernes mange nonfigurative former, de mange lag og farvespil, og at oplevelsen af billederne ikke er statisk men afhængigt af personen der kigger, lyset der falder på billedet, stemningen i lokalet og billedets samspil med omgivelserne.